Keittiösuunnittelu


"Keittiö on kodin sydän", kuuluu vanha lapsuudesta tuttu sanonta. Ja näinhän sen on, sillä keittiössä vietämme päivästä ison osan siitä ajasta mitä kotona olemme. Hyvin suunnitellussa keittiössä kokonaisuutenaan viihtyy niin hyvin, että se jopa houkuttelee ruoan laittoon ja yhteisiin illanviettoihin. Näin totesi myös eräs asiakkaani, joka ylisti juuri remontoidun keittiönsä täydelliseksi.

Asiakaspariskunta lähestyi minua varaamalla suunnitteluajan sähköpostitse ja laittoivat samalla hieman toiveita tulevaa keittiötään koskien. Heidän pohjustuksensa oli niin kattava, että sain tehtyä heille alustavan suunnitelman jo ennen heidän tapaamistaan. Ensimmäisellä tapaamiskäynnillä kävimme läpi tekemäni suunnitelman, he ihastuivat suunnitelmaan heti! 

Ensimmäisellä tapaamisella kävimme läpi pintamateriaalit sekä keittiöön tulevat kaapit ja laatikostot, niiden käyttötarkoitukset ja koot sen mukaan. Toiveena oli selkeitä ja pelkistettyjä linjoja, sillä remontin yhteydessä asiakkaat purkivat yhden seinän ja keittiö yhdistyi samaksi tilaksi olohuoneen kanssa. Vanhan seinän tilalle suunniteltiin niemeke jossa perhe voi kokoontua niin arkisiin hetkiin kuin ystävien kera illan viettoon. Niemekkeeseen toivottiin upotettavaksi asiakkailla jo oleva viinikaappi, joten tuolle jätettiin runkojen väliin mittojen mukainen tila. 
Lopullinen kruunu tälle suunnitelmalle oli valikoimastamme löytyvä selkeän pelkistetty ja edullinen aamiaiskaappi, josta pari oli haaveissaan hieman jo luopunut, sillä niiden hinnat tahtovat olla melko korkealla muualla. Aamiaiskaappiin he toivoivat sähköpistokkeita ja mikroaaltouunia, joten tein heille suunnitelmaan sähkövedot sekä yhden leveämmän ylähyllyn. Kuten kuvista huomaa vetää tämä kaappi aivan uskomattoman määrän tavaraa, ja parasta tässä on ehdottomasti se, että kaikki arkisessa käytössä oleva pysyy tarvittaessa piilossa ovien takana!Keittiön suunnittelun ja lopullisen kokonaisuuden lisäksi asiakkaat ylistivät meiltä yhteistyönä tilattuja asentajaa sekä sähkäriä. Suunnitteluvaiheessa ei välttämättä osaa ottaa huomioon ihan kaikkia pieniäkin yksityiskohtia, sillä jokainen remonttikohde on kuitenkin omanlaisensa. Siksi onkin ihan mahtavaa, että meillä on mukana ammattitaitoisia osaajia jotka viimeistelevät kokonaisuudet täydelliseksi. Muunmuassa tässä kohteessa asentaja listoitti niemekkeen tason alle tulevien pistorasioiden vedot siististi eivätkä ne pistä silmään, ja sähkäri oli ehdottanut pistorasian vetoa jääkaapin ja seinän väliin, jotta siellä voidaan säilyttää ladattavaa rikkaimuria. Pieniä asioita, mutta usein ne ovatkin niitä merkittävimpiä mitkä puuttuessaan jäävät häiritsemään. Tätä minä kutsun tiimityöksi ja olen niin kiitollinen siitä, että se toimii.Keittiön materiaaleina mattavalkoinen vedinurallinen ovi, Ecolamin laminaattitaso betoni-kuosilla, Savon musta Noppa-liesituuletin, Lapetekilta löytyvät komposiittiallas sekä Lino 40-A -hana. 

Suur-kiitos vielä asiakkailleni, että sain tulla kuvaamaan keittiön kotiinne! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Porin Asuntomessut

Syksyn valaistus

STAE-designin vuosi 2018