Keittiösuunnittelu

Kuva
"Keittiö on kodin sydän", kuuluu vanha lapsuudesta tuttu sanonta. Ja näinhän sen on, sillä keittiössä vietämme päivästä ison osan siitä ajasta mitä kotona olemme. Hyvin suunnitellussa keittiössä kokonaisuutenaan viihtyy niin hyvin, että se jopa houkuttelee ruoan laittoon ja yhteisiin illanviettoihin. Näin totesi myös eräs asiakkaani, joka ylisti juuri remontoidun keittiönsä täydelliseksi.
Asiakaspariskunta lähestyi minua varaamalla suunnitteluajan sähköpostitse ja laittoivat samalla hieman toiveita tulevaa keittiötään koskien. Heidän pohjustuksensa oli niin kattava, että sain tehtyä heille alustavan suunnitelman jo ennen heidän tapaamistaan. Ensimmäisellä tapaamiskäynnillä kävimme läpi tekemäni suunnitelman, he ihastuivat suunnitelmaan heti! 
Ensimmäisellä tapaamisella kävimme läpi pintamateriaalit sekä keittiöön tulevat kaapit ja laatikostot, niiden käyttötarkoitukset ja koot sen mukaan. Toiveena oli selkeitä ja pelkistettyjä linjoja, sillä remontin yhteydessä asiakkaat pu…

STAE-designin vuosi 2018

Vuosi on vaihtunut ja 2019 on startannut, joten ajattelin tiivistää viime vuoden tapahtumat vielä yhdeksi koosteeksi. Vuosi 2018 oli STAE-designille merkityksellinen, sillä koko touhu sai alkunsa viime vuoden alussa. 

Hain Helsinki Design Schooliin opiskelemaan sisustussuunnittelua edellisen vuoden syksyllä ja päätös kouluun pääsystä tuli heti alkuvuonna, opinnot aloitettiin helmikuun alussa. Opinnot lähtivät käyntiin innoittavina ja motivoivina, opetussisältö oli todella mielenkiintoinen.


Ajatus oman toiminnan viemisestä sisustuspainoitteisesti eteenpäin alkoi kypsyä pikkuhiljaa ja homma starttasi aluksi perustamalla aiheelle oma Instagram-tili. Nimi STAE-design tuli kokeilun kautta ja tuntui heti omalta, eriyttäen henkilökohtaisen elämän harrastuksesta, ja mahdollisesta tulevasta ammatista. Nimellä on kuitenkin hyvin henkilökohtainen merkitys, sitä olen avannut hieman ensimmäisten postausten aikana.

Blogin perustamista kypsyttelin hetken ja vahvistus sen perustamiselle tuli, kun näin ilmoituksen Deko-lehden blogikilpailusta. Kirjoittelin tekstejä valmiiksi useampia ja inspiraatio oli valloillaan. Julkaisin useamman tekstin heti, kun laitoin blogin julkiseksi, sekä hain kilpailuun. Ilokseni pääsin mukaan sekä äänestykseen, että tämän myötä Deko-lehden blogiportaaliin. Dekon bloggaajiin kuuluminen on itselle iso kunnia ja se on tuonut mukanaan muutamia upeita mahdollisuuksia, kuten kesän Porin Asuntomessuille osallistuminen ja syksyn blogikoulutus yhdessä Otavamedian muiden bloggaajien kanssa Plaza Hotel Helsingissä. Bloggaamisessa minulla on vielä paljon oppimista, mutta uskon, että tässäkin työ tekijäänsä opettaa, kunhan jälleen pääsen hommaan kunnolla kiinni.


Keväällä tein alanvaihdoksen lastenhoitajasta keittiösuunnittelijaksi ja pääsin näin jälleen askeleen lähemmäs unelmien tulevaisuutta. Alanvaihdos oli kuitenkin pyörinyt mielessä jo useita vuosia ja olin ylpeä itsestäni, kun uskalsin hypätä tuntemattomaan. Keittiösuunnittelusta ja myyntityöstä minulla ei ollut aiempaa työkokemusta ja uutta opittavaa on ollut todella paljon, ja on yhä edelleen. Olen viihtynyt työssäni hyvin ja koen, että tämä työ antaa hyvät eväät mikäli joskus haluan jatkaa vahvemmin sisustussuunnittelun pariin työn merkeissä.
Syksy toikin sitten tullessaan paljon haasteita myös opintojen ja työn lisäksi, joten jouduin hieman hidastamaan hurjaa tahtia ihan kaikessa. Elämäntilanne ajoi kodin vaihtumiseen pariinkin otteeseen, joten syksy ollaan eletty sisustuksen saralla murrosvaiheessa. Vihdoin olen kuitenkin päässyt asettumaan uuteen kotiin ja pikkuhiljaa alkaa seinien sisällä olla tila joka tuntuu Kodilta. Oman kodin sisustaminen on siitä miellyttävä projekti, kun tunnetusti se ei ole koskaan lopullisesti valmis. Aina on uutta hankittavaa, jotain tekee mieli vaihtaa, tuunata tai siirrellä. Uusi koti avaa sisustamiselle aina uudet mahdollisuudet, niin tälläkin kertaa. Paljon on tähänkin kotiin hankintoja tehtävänä, mikä blogin kannalta on myös lupaavaa.

Vuoden lopussa oli myös syytä juhlaan ja lupa olla itsestä erittäin ylpeä, sillä sisustussuunnittelijaopinnot saatiin purkkiin. Viimeinen koulupäivä oli koko opiskeluajan paras, kun pääsimme toteuttamaan luovuuttamme still-kuvauksissa ja viettämään aikaa rennosti opintoryhmämme kesken valokuvaaja Martti Järven studiolle opettajan Susanna Björklundin ohjaukseen. Yhteistyössä kuvauksissa meillä oli Balmuir, Rakennusapteekki sekä Domus Classica. Oli mahtavaa ehtiä vihdoin tutustua hieman enemmän myös muihin ryhmäläisiin ja täytyy sanoa, että opiskelutovereissani on ihan mielettömiä ihmisiä ja moniosaajia!

Päivän päätöksenä kävimme vielä ryhmän kanssa yhdessä syömässä vakkarilounaspaikaksi muodostuneessa The Cockissa, jota suosittelen tässä ihan ilmaiseksi, sillä tuolla niin ruoka kuin palvelukin on joka kerta ollut täysi kymppi. Varasimme päätösillalle pöydät alakerrasta ja valmiin menun, sillä meitä oli melkein neljäkymmentä henkeä. Ruoka ei tuottanut tälläkään kertaa pettymystä, itsellä lähinnä harmitti jättää syömättä, kun ei vain vatsa vetänyt sitä ruokamäärää mitä oli tarjolla!  Kannattaa käydä testaamassa tämä, oma vakiolounaani oli lohibowl, se on niin hyvää!


Vuodelle 2019 olen tehnyt lupauksen, että elän päivän kerrallaan ja teen sitä mikä tuntuu just silloin oikealta ja hyvältä. Tänään tämä teksti oli yksi niistä asioista ja olen onnellinen, että saan jatkaa tätä projektia myös tänä vuonna!Ihanaa uutta vuotta 2019 sinulle lukijani, kiitos kun olet mukana! Tuokoon tämä vuosi sinulle paljon inspiraatiota, rohkeutta, rakkautta ja viisautta toteuttaa itseäsi ja unelmiasi haluamaasi suuntaan! 
-Suvi
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Porin Asuntomessut

Syksyn valaistus

Työelämän uudet tuulet