Keittiösuunnittelu

Kuva
"Keittiö on kodin sydän", kuuluu vanha lapsuudesta tuttu sanonta. Ja näinhän sen on, sillä keittiössä vietämme päivästä ison osan siitä ajasta mitä kotona olemme. Hyvin suunnitellussa keittiössä kokonaisuutenaan viihtyy niin hyvin, että se jopa houkuttelee ruoan laittoon ja yhteisiin illanviettoihin. Näin totesi myös eräs asiakkaani, joka ylisti juuri remontoidun keittiönsä täydelliseksi.
Asiakaspariskunta lähestyi minua varaamalla suunnitteluajan sähköpostitse ja laittoivat samalla hieman toiveita tulevaa keittiötään koskien. Heidän pohjustuksensa oli niin kattava, että sain tehtyä heille alustavan suunnitelman jo ennen heidän tapaamistaan. Ensimmäisellä tapaamiskäynnillä kävimme läpi tekemäni suunnitelman, he ihastuivat suunnitelmaan heti! 
Ensimmäisellä tapaamisella kävimme läpi pintamateriaalit sekä keittiöön tulevat kaapit ja laatikostot, niiden käyttötarkoitukset ja koot sen mukaan. Toiveena oli selkeitä ja pelkistettyjä linjoja, sillä remontin yhteydessä asiakkaat pu…

Syksyn valaistusSyksy on edennyt jo pitkälle ja pimeä laskee koko ajan vain aikaisemmin. Syksy ja pimeät illat ovat aivan ihanan tunnelmallisia, mutta myös todella väsyttäviä, kun tuntuu että saa itsekin kömpiä nukkumaan lasten kanssa samoihin aikoihin. Onneksi päivät ovat vielä täynnä valoa ja aurinkoakin näkyy niin saa energiavarastoja täytettyä.

Koulua minulla on jäljellä vielä joulukuuhun asti, viimeksi opiskeltiin mm. valaistusta. Koen, että valaistus on ollut itselleni aina hieman haastavaa, aina sopivan valaisimen löytämisestä sen sijoitteluun. Kauniita valaisimia on aivan pilvin pimein, sieltä joukosta sen oikean löytäminen vain tuottaa harmaita hiuksia. Sain kurssilta liudan uusia asioita joita ottaa huomioon, niin helpottamaan kuin myös hankaloittamaan hommaa entisestään. Valaisimessa täytyy ottaa huomioon ulkonäön lisäksi sen sijoittelu, valaisimen tuottamat varjot ja tunnelmat, polttimon kelvinit, tilan tuottamat säädösvaatimukset ym. Oppimista aiheesta riittää erikoistumisen verran, ihan heti en taida uskaltaa tehdä kokonaisen asunnon sisustussuunnitelmaa. Sellaisen tehtävän tosin saimme nyt kotitehtäväksi, eikä sillä, tartun haasteeseen innolla! Kohde on kuvitteellinen ja saan siitä arvostelun, joka sitten antaa osviittaa siihen, kuinka paljon opittavaa minulla aiheesta on, mikäli tahtoisin tämän alueen ottaa lisäksi tulevaa osaamistani.

Meidän koti ja asuminen on tällä hetkellä hieman murrosvaiheessa, emmekä ole laittaneet kodin kaikkiin tiloihin valaisimia välttämättä laisinkaan. Päivät menee kuitenkin suurimmaksi osaksi töissä, lasten harrastuksissa ja ulkoillessa sekä muissa menoissa (ruuhkavuodet?), joten kotona ollaan käytännössä iltapalalla ja nukkumassa. Näihin hetkiin mieluummin sytyttelenkin kynttilät ja tunnelmaa tuovia pieniä valaisimia, kuin kattovalaisimia jotka on kaivettu tilaa valaisemaan hätäratkaisuina eivätkä toimi ko. tilassa ollenkaan. Huonosti valaistussa tilassa itse ainakin ärsyynnyn helpommin ja keskityn ihan vääriin asioihin, kun taas himmeä tunnelmavalaistus rauhoittaa ja auttaa unohtamaan päivän turhat asiat.

Toiveissani olisi kuitenkin ostaa itselleni kirkasvalolamppu, sillä vaikka rakastan syksyn tunnelmavalaistuja iltoja, huomaan joka syksy ahdistuvani hieman. Jospa tuolla valaisimella saisi pidettyä kesän energiatasoa ja mielialaa yllä pitkälle syksyyn. Olen kuullut myös, että kirkasvalokuulokkeet toimisivat aivan oikeasti, luottaisinkohan tuohon? Olisiko teillä suositella mitään hyvää kirkasvalolamppua, tai jopa näitä kuulokkeita?
Mitä te muut tykkäätte syksystä, minkälaista valaistusta suositte pimeneviin iltoihin?

Mukavaa sunnuntaita!
-Suvi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Porin Asuntomessut

STAE-designin vuosi 2018