STAE-designin vuosi 2018

Kuva
Vuosi on vaihtunut ja 2019 on startannut, joten ajattelin tiivistää viime vuoden tapahtumat vielä yhdeksi koosteeksi. Vuosi 2018 oli STAE-designille merkityksellinen, sillä koko touhu sai alkunsa viime vuoden alussa. 

Hain Helsinki Design Schooliin opiskelemaan sisustussuunnittelua edellisen vuoden syksyllä ja päätös kouluun pääsystä tuli heti alkuvuonna, opinnot aloitettiin helmikuun alussa. Opinnot lähtivät käyntiin innoittavina ja motivoivina, opetussisältö oli todella mielenkiintoinen.


Ajatus oman toiminnan viemisestä sisustuspainoitteisesti eteenpäin alkoi kypsyä pikkuhiljaa ja homma starttasi aluksi perustamalla aiheelle oma Instagram-tili. Nimi STAE-design tuli kokeilun kautta ja tuntui heti omalta, eriyttäen henkilökohtaisen elämän harrastuksesta, ja mahdollisesta tulevasta ammatista. Nimellä on kuitenkin hyvin henkilökohtainen merkitys, sitä olen avannut hieman ensimmäisten postausten aikana.
Blogin perustamista kypsyttelin hetken ja vahvistus sen perustamiselle tuli, kun näin i…

Syksyn valaistusSyksy on edennyt jo pitkälle ja pimeä laskee koko ajan vain aikaisemmin. Syksy ja pimeät illat ovat aivan ihanan tunnelmallisia, mutta myös todella väsyttäviä, kun tuntuu että saa itsekin kömpiä nukkumaan lasten kanssa samoihin aikoihin. Onneksi päivät ovat vielä täynnä valoa ja aurinkoakin näkyy niin saa energiavarastoja täytettyä.

Koulua minulla on jäljellä vielä joulukuuhun asti, viimeksi opiskeltiin mm. valaistusta. Koen, että valaistus on ollut itselleni aina hieman haastavaa, aina sopivan valaisimen löytämisestä sen sijoitteluun. Kauniita valaisimia on aivan pilvin pimein, sieltä joukosta sen oikean löytäminen vain tuottaa harmaita hiuksia. Sain kurssilta liudan uusia asioita joita ottaa huomioon, niin helpottamaan kuin myös hankaloittamaan hommaa entisestään. Valaisimessa täytyy ottaa huomioon ulkonäön lisäksi sen sijoittelu, valaisimen tuottamat varjot ja tunnelmat, polttimon kelvinit, tilan tuottamat säädösvaatimukset ym. Oppimista aiheesta riittää erikoistumisen verran, ihan heti en taida uskaltaa tehdä kokonaisen asunnon sisustussuunnitelmaa. Sellaisen tehtävän tosin saimme nyt kotitehtäväksi, eikä sillä, tartun haasteeseen innolla! Kohde on kuvitteellinen ja saan siitä arvostelun, joka sitten antaa osviittaa siihen, kuinka paljon opittavaa minulla aiheesta on, mikäli tahtoisin tämän alueen ottaa lisäksi tulevaa osaamistani.

Meidän koti ja asuminen on tällä hetkellä hieman murrosvaiheessa, emmekä ole laittaneet kodin kaikkiin tiloihin valaisimia välttämättä laisinkaan. Päivät menee kuitenkin suurimmaksi osaksi töissä, lasten harrastuksissa ja ulkoillessa sekä muissa menoissa (ruuhkavuodet?), joten kotona ollaan käytännössä iltapalalla ja nukkumassa. Näihin hetkiin mieluummin sytyttelenkin kynttilät ja tunnelmaa tuovia pieniä valaisimia, kuin kattovalaisimia jotka on kaivettu tilaa valaisemaan hätäratkaisuina eivätkä toimi ko. tilassa ollenkaan. Huonosti valaistussa tilassa itse ainakin ärsyynnyn helpommin ja keskityn ihan vääriin asioihin, kun taas himmeä tunnelmavalaistus rauhoittaa ja auttaa unohtamaan päivän turhat asiat.

Toiveissani olisi kuitenkin ostaa itselleni kirkasvalolamppu, sillä vaikka rakastan syksyn tunnelmavalaistuja iltoja, huomaan joka syksy ahdistuvani hieman. Jospa tuolla valaisimella saisi pidettyä kesän energiatasoa ja mielialaa yllä pitkälle syksyyn. Olen kuullut myös, että kirkasvalokuulokkeet toimisivat aivan oikeasti, luottaisinkohan tuohon? Olisiko teillä suositella mitään hyvää kirkasvalolamppua, tai jopa näitä kuulokkeita?
Mitä te muut tykkäätte syksystä, minkälaista valaistusta suositte pimeneviin iltoihin?

Mukavaa sunnuntaita!
-Suvi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Porin Asuntomessut

Työelämän uudet tuulet