Keittiösuunnittelu

Kuva
"Keittiö on kodin sydän", kuuluu vanha lapsuudesta tuttu sanonta. Ja näinhän sen on, sillä keittiössä vietämme päivästä ison osan siitä ajasta mitä kotona olemme. Hyvin suunnitellussa keittiössä kokonaisuutenaan viihtyy niin hyvin, että se jopa houkuttelee ruoan laittoon ja yhteisiin illanviettoihin. Näin totesi myös eräs asiakkaani, joka ylisti juuri remontoidun keittiönsä täydelliseksi.
Asiakaspariskunta lähestyi minua varaamalla suunnitteluajan sähköpostitse ja laittoivat samalla hieman toiveita tulevaa keittiötään koskien. Heidän pohjustuksensa oli niin kattava, että sain tehtyä heille alustavan suunnitelman jo ennen heidän tapaamistaan. Ensimmäisellä tapaamiskäynnillä kävimme läpi tekemäni suunnitelman, he ihastuivat suunnitelmaan heti! 
Ensimmäisellä tapaamisella kävimme läpi pintamateriaalit sekä keittiöön tulevat kaapit ja laatikostot, niiden käyttötarkoitukset ja koot sen mukaan. Toiveena oli selkeitä ja pelkistettyjä linjoja, sillä remontin yhteydessä asiakkaat pu…

Porin Asuntomessut

Pääsin torstaina vierailemaan puolisoni kanssa Porin Asuntomessuilla Dekon kutsuvierastilaisuudessa. Meidät Dekon blogiäänestykseen osallistuneet kutsuttiin messuvieraiksi tutustumaan kohteisiin sekä juhlistamaan äänestyksen sekä konttisisustuskilpailun voittajia. Oli jännittävää ja mukavaa päästä tapaamaan lehden väkeä, voittajabloggaajia sekä paria muuta bloggaajaa jotka aloittivat myös Deko-lehden blogiverkoston bloggaajina. Valitettavasti lomakiireiltä osa bloggaajista ei päässeet paikalle, toivottavasti saamme pian järjestettyä uuden tapaamisen.

Tilaisuudessa palkittiin Kesäkontin sisustuskilpailun voittaja At Home -blogin kirjoittaja Jaana Karhu ja käytiin kiertämässä muutamat kohteet Vappu Pimiän johdolla. Tilaisuuden jälkeen kävimme vielä yhdessä ruokailemassa jonka jälkeen jäimme itseksemme kiertelemään messukohteita. Ehdimme kiertää kohteista noin puolet, kunnes piti suunnata Turkuun hakemaan lapset ystävän mökiltä ja jatkaa matkaa kotia kohti.

Asuntomessut olivat itselleni ensimmäiset. Luin jostain kommentin, että tänä vuonna messut olisivat hieman edellisten toistoa, mutta koska itselläni ei ole vertailupohjaa pääsin tutkailemaan kohteita ns. tuorein silmin. Kohteita löytyi moneen makuun, vaikka selkeästi samanlaista trendilinjaa oli suurimmassa osassa havaittavissa. Ehkä suurin punainen lanka kohteiden välillä oli sisä- ja ulkotilan rajan häilyvyys. Tätä oli toteutettu isoilla ikkunoilla ja liukuvilla ikkunaovilla, sisustamisen voimakkaalla laajentamisella terasseille ja pihoille sekä luonnonmateriaalien tuomisella sisälle kalusteisiin ja tekstuuriin. 

Todennäköisesti lähden messuille vielä uudelleen, koska osa kohteista jäi näkemättä. Itse pidin kovasti näkemästäni ja sain jälleen inspiraation heräämään. Vaikka todella moni ratkaisu ei ollut se oma pala kakkua, oli jokainen ratkaisu pohtimisen arvoinen. Oma tarkoitukseni ei ollut etsiä arvostelemisen kohteita, vaan nimenomaan avartaa ajatusmaailmaa ja synnyttää luovuutta ja erilaisia ratkaisutyylejä tulevaa ammattia varten. Palaan näihin messuihin varmasti vielä useampaan otteeseen kuvien kanssa, mutta suosittelen ehdottomasti piipahtamaan paikan päällä itse.

Rauhallista sunnuntaita!
Suvi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syksyn valaistus

STAE-designin vuosi 2018