STAE-designin vuosi 2018

Kuva
Vuosi on vaihtunut ja 2019 on startannut, joten ajattelin tiivistää viime vuoden tapahtumat vielä yhdeksi koosteeksi. Vuosi 2018 oli STAE-designille merkityksellinen, sillä koko touhu sai alkunsa viime vuoden alussa. 

Hain Helsinki Design Schooliin opiskelemaan sisustussuunnittelua edellisen vuoden syksyllä ja päätös kouluun pääsystä tuli heti alkuvuonna, opinnot aloitettiin helmikuun alussa. Opinnot lähtivät käyntiin innoittavina ja motivoivina, opetussisältö oli todella mielenkiintoinen.


Ajatus oman toiminnan viemisestä sisustuspainoitteisesti eteenpäin alkoi kypsyä pikkuhiljaa ja homma starttasi aluksi perustamalla aiheelle oma Instagram-tili. Nimi STAE-design tuli kokeilun kautta ja tuntui heti omalta, eriyttäen henkilökohtaisen elämän harrastuksesta, ja mahdollisesta tulevasta ammatista. Nimellä on kuitenkin hyvin henkilökohtainen merkitys, sitä olen avannut hieman ensimmäisten postausten aikana.
Blogin perustamista kypsyttelin hetken ja vahvistus sen perustamiselle tuli, kun näin i…

Porin Asuntomessut

Pääsin torstaina vierailemaan puolisoni kanssa Porin Asuntomessuilla Dekon kutsuvierastilaisuudessa. Meidät Dekon blogiäänestykseen osallistuneet kutsuttiin messuvieraiksi tutustumaan kohteisiin sekä juhlistamaan äänestyksen sekä konttisisustuskilpailun voittajia. Oli jännittävää ja mukavaa päästä tapaamaan lehden väkeä, voittajabloggaajia sekä paria muuta bloggaajaa jotka aloittivat myös Deko-lehden blogiverkoston bloggaajina. Valitettavasti lomakiireiltä osa bloggaajista ei päässeet paikalle, toivottavasti saamme pian järjestettyä uuden tapaamisen.

Tilaisuudessa palkittiin Kesäkontin sisustuskilpailun voittaja At Home -blogin kirjoittaja Jaana Karhu ja käytiin kiertämässä muutamat kohteet Vappu Pimiän johdolla. Tilaisuuden jälkeen kävimme vielä yhdessä ruokailemassa jonka jälkeen jäimme itseksemme kiertelemään messukohteita. Ehdimme kiertää kohteista noin puolet, kunnes piti suunnata Turkuun hakemaan lapset ystävän mökiltä ja jatkaa matkaa kotia kohti.

Asuntomessut olivat itselleni ensimmäiset. Luin jostain kommentin, että tänä vuonna messut olisivat hieman edellisten toistoa, mutta koska itselläni ei ole vertailupohjaa pääsin tutkailemaan kohteita ns. tuorein silmin. Kohteita löytyi moneen makuun, vaikka selkeästi samanlaista trendilinjaa oli suurimmassa osassa havaittavissa. Ehkä suurin punainen lanka kohteiden välillä oli sisä- ja ulkotilan rajan häilyvyys. Tätä oli toteutettu isoilla ikkunoilla ja liukuvilla ikkunaovilla, sisustamisen voimakkaalla laajentamisella terasseille ja pihoille sekä luonnonmateriaalien tuomisella sisälle kalusteisiin ja tekstuuriin. 

Todennäköisesti lähden messuille vielä uudelleen, koska osa kohteista jäi näkemättä. Itse pidin kovasti näkemästäni ja sain jälleen inspiraation heräämään. Vaikka todella moni ratkaisu ei ollut se oma pala kakkua, oli jokainen ratkaisu pohtimisen arvoinen. Oma tarkoitukseni ei ollut etsiä arvostelemisen kohteita, vaan nimenomaan avartaa ajatusmaailmaa ja synnyttää luovuutta ja erilaisia ratkaisutyylejä tulevaa ammattia varten. Palaan näihin messuihin varmasti vielä useampaan otteeseen kuvien kanssa, mutta suosittelen ehdottomasti piipahtamaan paikan päällä itse.

Rauhallista sunnuntaita!
Suvi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syksyn valaistus

Työelämän uudet tuulet